Irudtravels d.o.o.

srijeda, 06.07.2011.

BeNiLux = Belgija, Niskozemska i Luxemburg :)

24.-31.05.2011.
Pristajem u Ostende... Poznati obrisi zagrebačke katedrale preda mnom. Ne, nije pogreška. Katedrala u Ostendeu je poprilično slična zagrebačkoj pa me tako i prvi put na Zagreb podsjetila.

Photobucket

Iskrcavam se i radim đir po gradu - poznate građevine, spomenici, mostovi i lokali; samo je ovaj put jako toplo, čak vruće. A prošli put kad sam bio u Ostendeu bilo je zima... Zapravo ledeno. Bio je to prvi put da sam vidio mraz na pijesku na plaži ;) I bio je koji dan do Nove 2008. :)

Photobucket

Krenuo sam uz more, prema Nizozemskoj i izmjenjivali su se slični krajolici: cesta i pruga usporedno prema sjeveroistoku, a s lijeve strane se naziru visoki pješčani prudovi išarani nekom vegetacijom i iza toga more, valjda... Bar je tako navigacija pokazivala, ja ga nisam vidio.
Svako malo bi prošao kroz neki gradić. U jednom sam si kupio 3-pack čokoladnih mlijeka i neki kruh, i pošao dalje. Vozio sam tako neko vrijeme i prije nego sam i mislio našao sam se u Nizozemskoj, pokrajini Zeeland. U prvom mjestu me pogled na cijene benzina vratio natrag u Belgiju gdje sam točio za 15 €centi/litri manje i ukrao McD-u malo interneta s pa se zaputio nazad prema Nizozemskoj. Tu sam negdje odlučio kampirati pa sam našao ok mjesto sa predivno ravnim terenom i kratko pokošenom travom, iza neke živice; među poljima i farmerskim kućicama. Dakle, bilo je to kampiranje za koje ne mogu točno reći da je bilo u Belgiji ili Nizozemskoj... Možda baš posred granice :D A spavao sam odlično - i to sve do 09:37! Bezbrižno sam se krenuo spremati, a onda je pogled na drugi mobitel pokazao da je 10:37!!! A ja sam Michele-u obećao doći u 13:00 u Haag, do kojeg ima 2:37h prema Navigatoru! Ostao sam dijelom u britanskom vremenu i zato se sad valjalo požuriti. Kad sam se brzinski spremao za 'udaranje ceste' doletio je na do tratine neki lik igrati se s modelima helikoptera. A imao je i još jedan model - Porschea s kojim je stigao ;)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Krenuo sam oko 11 i malo se prižurio. Bilo je dobro na putu. Imao sam vožnju ispod mora (tunel od 6km) i preko mora - neki trominutni trajekt prije Haaga-taman da predahnem, i oko pola 2 sam bio kod prijatelja Michele-a. Bio sam predbilježen za ručak. Našao sam se u poznatom dijelu centra Haaga kada je Michele došao pred mene. Kupili smo još neke sitnice u Albert Heijnu, poznatom holandskom lancu dućana, parkirali motor ispred ulaza i krenuli gore u stan... Ručak je bio božanstven. A nisam ni očekivao manje od talijanske pripreme tjestenine... Michele odlično kuha. Upoznao sam i neke od njegovih cimera - sve Talijani i svi glazbenici. S jednim sam čak i razgovarao na nekoj mješavini hrvatsko-bosansko-srpskog jezika, jer je on hodao/hoda sa curama iz sve tri zemlje :D

Photobucket
Photobucket
SandArt

Photobucket

Zajedno smo prošetali Haagom, a onda sam ostavio Michele-a da vježba gitaru i uči engleski za ispit; a ja sam otišao, na njegovu preporuku, do predivnog gradića Leidena 15ak km sjevernije od Haaga, te sam na povratku ponovno obišao Scheweningen i tamošnju ogromnu plažu i šetnicu te se prisjetio prvog 'sjevernomorskog' kupanja, druženja i svih događaja točno 2 godine ranije.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Leiden

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Scheveningen Sunset

Photobucket
Srbotalijan = Talijan koji hoda sa Srpkinjom ;)

Vraćam se u pravi čas za večeru - odlična japanska tjestenina :P ja stvarno imam sreće da svi moji prijatelji odlično kuhaju :D Proveli smo ugodnu večer u stanu u centru Haaga. Drugo jutro nam se pridružila i Micheleova cura Federica i zafrkavali smo se čitavo jutro uz kavicu.

Photobucket
moji dragi domaćini

Razišli smo se kad su oni trebali na ispit, a ja sam pošao prema Eindhovenu. Usput sam stao u Rotterdamu koji me oduševio visokim neboderima, ali sam ubrzo morao dalje jer me kišica potjerala.

Photobucket
Photobucket

U Eindhoven sam stigao oko 17h i javio se dečkima u studentskom bratstvu Camelot Excalibur. Iste sam domaćine imao i prilikom svoje prve posjete Eindhovenu. Radi se o bratstvu studenata od kojega je iz originalne postave u kući bratstva ostao samo jedan dečko Pieter koji je prije dvije godine bio najmlađi i glavni potrčko u kući... Sada je najstariji i glavni je :D
No stariji studenti ostaju povezani s 'kućom' bratstva i svim novim članovima tako da sam vidio neke od starih domaćina :)
U Eindhovenu sam proveo 4 dana, a prvu smo večer odmah završili u jedinoj Eindhovenskoj party ulici s novim dečkima iz Camelota, koji su me primili kao i njihovi prethodnici prije 2 godine :D

Photobucket
Photobucket
Photobucket

...zato sam idući dan proveo većinom spavajući. I kasnije se našao s prijateljem Robom, kojeg sam upoznao godinu dana prije u Bosni, u Visokom na volonterskoj akciji iskapanja piramida - www.piramidasunca.ba
Rob me odveo na odličnu večeru - nizozemske palačinke sa šparogama, sirom i šunkom - mmm :P u odličan restoran od njegove prijateljice, u preuređenoj staroj štali malo izvan Eindhovena, a poslije večere smo otišli natrag do njegovog omiljenog puba, gdje smo se bili i našli, te proveli ugodnu večer uz koje pivo...

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Idući dan bio je za dugo spavanje i frendice bajkericu Lisu i buduću bajkericu Nicoline, zajedničku večeru u kineskom i druženje u pubu, a zadnji sam se dan vidio s Davidom... Volim taj grad; ne zbog zgrada i kulture, već zbog prijatelja koje tamo imam i uspomena koje me uz njega vežu... Vrijeme provedeno u kući tog zadnjeg dana dobro sam iskoristio: Mark, jedan od dečkiju sprema se u 7. mj. na put s društvom u kombiju po Hrvatskoj (obali) tako da sam mu podrobno objasnio sve i dao egzaktne upute i prijedloge za što i kako.

Photobucket
David
Photobucket
Photobucket
moja zahvala domaćinima

Iduće jutro bilo je divno, ali i značilo je moj odlazak. Krenuo sam prema belgijskom Molu (ne avenue mall-u :P). Tamo ću se susresti sa starom prijateljicom Milicom. Ona u Molu studira i radi u VITO-u, a tu i živi sa svojim kul dečkom Bačkom. Njega sam tu upoznao. No prvo smo se našli Milica i ja u VITO-u i tamo me odvela na super ručak i onda smo se zajedno otputili do njihovog kul stančića u potkrovlju u obližnjem Molu.
Photobucket
VITO
Photobucket

Tu smo se ugodno podružili sve dok Milica nije morala natrag na posao, a ja sam ostao s Bačkom uz pivu i stalno neku mezu raspredati o svemu i svačemu; od fotografije i putovanja do Crnogorske obale i moto-filozofije :D bilo nam je super i ostao sam dugo kod njih, čak se već i Milica vratila s posla, i kad je morala na sat nizozemskog, onda sam se i ja zaputio prema svom odredištu za taj dan; Luxembourgu. Milica mi je kasnije u mailu na zahvalu odgovorila da im je bilo drago što su bili dio moga puta pa ću sada iskoristiti tu njezinu frazu i od srca im se zahvaliti što su to uistinu bili :D

Photobucket
Photobucket
Liege
Imao sam lijep put i dobru cestu do Luxemburga, a gradić Esch sűr Sur bio mi je krajnja destinacija. Ipak, bilo je taj dan jako vruće. Jedinu pauzu radio sam u Liege-u. Naposlijetku sam stigao blizu Escha i iznad kanjona rijeke Sur. U šumici nedaleko ceste koja me vodila prema Eschu, pronašao sam super kamping mjesto.

Photobucket
Imao sam pogled na branu i akomulacijsko jezero dolje u daljini :) zaspao sam brzo i uživao u odličnom snu kakav samo kišna noć može pružiti...               

Photobucket
Photobucket

06.07.2011. u 00:07 • 3 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< srpanj, 2011 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (2)
Srpanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Rujan 2011 (2)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (6)
Travanj 2011 (13)
Ožujak 2011 (2)
Studeni 2010 (6)
Listopad 2010 (16)
Rujan 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

The put
chapter I. Europe

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr